PCB assemblage en reparatie

Elektronica:

Een belangrijk aspect bij de meeste projecten is het bouwen van prototypes. Daar is een hoek voor ingericht met alle faciliteiten die nodig zijn voor het assembleren van de printplaten met SMD en conventionele onderdelen. Alle voorkomende onderdelen zijn ruim voorradig, en in overleg worden bij voorkeur onderdelen gebruikt die al in bulk voorradig zijn voor de productie van eigen producten.

SMD assemblage wordt vrijwel altijd gedaan middels een pasta zeef en reflow oven. Dit geeft in de meeste gevallen direct een perfect resultaat, eventuele kleine reparaties die toch nog nodig blijken zijn dan nog te overzien. Meestal zijn de prototypes die hier gemaakt worden niet van een 'echt' productie exemplaar te onderscheiden!

Werkplaats voor mechanisch

Werkplaats:

Bij het bouwen van prototypes komt er ook vaak een stukje mechanische bewerkingen om de hoek kijken. Soms slechts voor een geimproviseerde behuizing, maar bij kleine oplages incidenteel ook voor de definitieve behuizing. Daarvoor hebben we een kleine werkplaats ter beschikking.

Deze werkplaats is o.a. geoutilleerd met een CNC portaal freesmachine met IPA mistkoeling. Deze is aangekocht voor de productie van frontplaten van de car computer, maar hier kunnen natuurlijk ook andere bewerkingen voor andere producten op uitgevoerd worden! Hier zijn bijvoorbeeld de proto behuizingen van de ServiceTool gemaakt, en diverse onderdelen voor PCB testers.

Test- en meetapparatuur

Meten & testen:

Voor het testen van - en meten aan de ontworpen schakelingen is er een groot assortiment apparatuur aanwezig. Waar nodig en mogelijk wordt er ook regelmatig geinvesteerd in nieuwe apparatuur. Het assortiment omvat oa:

  • Oscilloscopen; Agilent DSO6034A, Rigol DS2072, Rigol VS5042, TTI I-Prober 520,
  • Multimeters; Keysight 34465A, Keithley 2100, diverse Fluke en Agilent handhelds,
  • Voedingen; Diverse tot 75A, oa Delta, Sorensen, Aim-TTI & HP,
  • Signaal- en funtiegenerators; Marconi 2024 2.4GHz, Rigol DG1062Z, diverse functiegenerators,
  • Protocol analyzers; LeCroy USB Mobile T2, HP 4957A Serial analyzer, Ellisys USB Tracker, CATC Merlin Bluetooth Analyzer, Saleae Logic Pro 16,
  • Frequentie en RF; Agilent 53220A statistical frequencycounter, miniVNA-Tiny,
  • Fysieke grootheden; Flir E4 thermal imager, luxmeter, dB-meter, forcemeter, thermometers en -loggers, infrared power meter,
  • Low Power design; Chroma 66201 power meter, Keithley 2304A high speed powersupply, Keithley 2280S Precision power supply,
  • Specials; Tektronix CSA803A & SD-24 TDR analyzer, WEE WK120 kabeltester, IFR GPS-101 GPS simulator, AimTTI Electronic Load,
  • EMC; Signalhound BB60C 6GHz realtime spectrum analyzer, Advantest R3131A spectrum analyzer, open TEM cell, Airona antennas, Timonta ESD en Transient generators.

Assemblage & reparatie:

Voor het assembleren en testen van producten is een aparte hoek ingericht. Deze hoek is primair gericht op de productie van de UNIGO car computer, maar kan ook ingezet worden voor de kleinschallige productie van andere producten.

Bij routinematige productie kan er een automatisch testsysteem opgezet worden waarmee via een testprogramma en computer testrecords in het kwaliteitssysteem weggeschreven kunnen worden. Op die manier kunnen de producten ook geserialiseerd worden met 'ingebakken' serienummers en een label uit een van de Zebra printers.

Powered by Ersa soldering

Powered by Agilent T&M equipment

Powered by Keithley T&M equipment

CNC milling by Heiz