Oprichting:

White Bream is een eenmanszaak op het gebied van electronica en embedded systemen en gevestigd in Oud-Beijerland. Het bedrijf is opgericht in juli 2000. Na de oprichting zijn er verschillende activiteiten gestart, met name op het gebied van audio electronica. Door gebrek aan marktinteresse zijn al deze initiŽle projecten intussen stopgezet of geannuleerd. Na de introductie van het CarPC project is het aandachtsgebied van White Bream langzaamaan verschoven richting productontwikkeling op het gebied van car entertainment, navigatie en andere automotive georiŽnteerd of gerelateerde producten, zowel in de vorm van hardware als software.

Naam:

De naam "White Bream" is een vrije engelse vertaling van de naam Bliek. Dat is een vissoort die in Nederland ook bekend is als de witte brasem.

Doelstellingen:

Het streven van White Bream is om een variŽteit aan producten op de markt te brengen op het gebied van car entertainment, navigatie en automotive. Om deze ontwikkelingen te financieren, alsmede voor de gewenste en ook wel noodzakelijke interactie met de buitenwereld en met nieuwe technologiŽn vindt er sinds 2004 ook een stukje projectontwikkeling en detachering plaats. Deze nevenactiviteiten vinden plaats onder het aloude motto "geen woorden maar daden".

Eigenaar:

De man achter de eenmanszaak White Bream ben ik, Henk Bliek. Op het moment van dit schrijven 36 jaar jong. In 2000 afgestudeerd op Elektrotechniek, Technische Computerkunde aan de Hogeschool Rotterdam & Omstreken. Tussen afstuderen en de start van mijn full-time ZZP bestaan ben ik nog een viertal jaren werkzaam geweest bij een embedded en elektronica detacheringsburo. Die betrekking is ook de springplank is geweest naar het zelfstandige bestaan.Met vriendelijke groeten,

Henk Bliek
Directeur-eigenaar

hbliek@whitebream.nl

12 mei 2013, Oud-Beijerland

TECHNISCH WEEKBLAD Technisch Weekblad

"De vrijheid om ís
nachts door te werken"